Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását

2017. March 06. 13:07
Az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése, Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy két engedélyezési eljárás van folyamatban még a paksi atomerőmű-bővítéssel.

A bizottság jóváhagyta a támogatást az uniós állami támogatási szabályok alapján, miután Magyarország kötelezettséget vállalt a versenytorzulás korlátozására. "Vizsgálatunk során a magyar kormány jelentős kötelezettségeket vállalt, ami lehetővé tette, hogy a bizottság jóváhagyja a beruházást az uniós állami támogatási szabályok alapján" - szögezte le Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos.

 

 A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése 2000-től 2016-ig

A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése 2000-től 2016-ig

 

Aszódi Attila közölte, hogy a másodfokú környezetvédelmi engedély és a telephely-engedélyezés van folyamatban, amelyeket az illetékes hatóságok még idén tavasszal kiadják. Ha ezek az engedélyek rendelkezésre állnak, akkor az erőmű műszaki terveit és az előzetes biztonsági jelentést kell összeállítani. Hozzátette, ekkor dől el, hogy az engedélyes tervcsomagja megfelel-e a magyar jogszabályoknak és a nukleáris biztonsági előírásoknak. Kitért arra, hogy az új blokkok megépítésére azért van szükség, hogy fenntartható legyen az atomerőmű teljesítménye azután is, amikor a régi blokkokat le kell állítani. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu