Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Az EU fizesse ki a határvédelem költségeinek a felét

2017. September 01. 14:39
Az EU fizesse ki a határvédelem költségeinek a felét

Magyarország szolidaritást vár Európától, Orbán Viktor levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy Magyarország szeretné, ha az EU kivenné részét a magyar határvédelem költségeiből- mondta el a Kovács Zoltán, kormányszóvivő.

Magyarország nemcsak saját, hanem Európa határait is védi - tette hozzá Kovács Zoltán. Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez, amelyben arra kérte a politikust: az EU fizesse ki Magyarország számára a határvédelem költségeinek felét, amely 883 millió euró, vagyis 270 milliárd forint. A levél az egyik legfontosabb alapelvet, a szolidaritást hangúlyozza, mert Magyarországgal ellentétben az EU-ban sokan nem alkalmazzák a schengeni szabályoknak - mondta a kormányszóvívő.

 

Orbán Viktor levélben fordult az EB-hez, hogy az EU fizesse ki Magyarország számára a határvédelem költségeinek felét

Orbán Viktor levélben fordult az EB-hez, hogy az EU fizesse ki Magyarország számára a határvédelem költségeinek felét

 

Ugyanakkor Magyarország a migrációs válság kezdete óta szigorúan ragaszkodik a lefektetett jogszabályokhoz. Az egymás iránti szolidaritásnak ez az alapvető mértékegysége - tette hozzá. Példaként említette, hogy Bulgáriának 160 millió, Görögországnak pedig 1 milliárd eurót ítéltek a határvédelmi költségek enyhítésére, és több száz millió eurót kapott Olaszország is. Az igazságosság és a szolidaritás jegyében szükséges volna arra, hogy az Európai Unió kivegye részét a magyar határvédelem költségeiből is - fogalmazott.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu