Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.06. - szombat, Norbert napja van.

Belföldi hírek

Az értékeknek közösség kell

2019. szeptember 22. 15:39
Az értékeknek közösség kell

A IV. Magyar Értékek Napja rendezvény megnyitóján Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője és Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke közösen köszöntette a megjelenteket.

Závogyán Magdolna örömmel jelentette be, hogy a hazai települések több mint egyharmadán már működik értéktár, szavai szerint ez "csoda dolog", hiszen most már nem csak a megyéket, de a településeket is meg tudják szólítani. "Az NMI elkötelezett abban, hogy minden településen legyen értéktár, legyen érték, de ezen túlmenően minden értéknek legyen közössége" - hangsúlyozta. Hozzátette, azon dolgoznak, hogy az egész Kárpát-medencében olyan módszertani segítséget adjanak, amely megnyilvánulhat egy-egy rendezvényen.

 

 

Dr. Pesti Imre szerint azok az igazi értékek, amelyek a lelkünkhöz szólnak, amelyek megérintik a szívünket. "A valós érték eléri szívünket, megremegteti azt." Szavai szerint a világ élvonalába tartozunk. "Több mint 1100 éve élünk Európában, hozzájárultunk az európai kultúra kiteljesedéséhez." Szólt arról is, hogy kiemelt feladat az értékek megőrzése a mának és a jövőnek, továbbá gyarapítant és teremteni őket.

 

 

Závogyán Magdolna interjú keretében elmondta, az idei rendezvény újdonsága, hogy nem szabadtér, hanem a Pesti Vigadó adott teret a megyei értékasztaloknak, azért mert idén nem csak bemutatkoztak az egyes megyei értéktárak, hanem a települési értéktárak is megjelentek egy konferencia keretében. A Pesti Vigadóban olyan előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, melyeket a szervezők reményei szerint a saját településükön is tudnak hasznosítani.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu