Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Belföldi hírek

Az építőipari vásárlók érdekében együttműködik a fogyasztóvédelem és a versenyhivatal

2021. július 11. 12:00
Az építőipari vásárlók érdekében együttműködik a fogyasztóvédelem és a versenyhivatal

Az építőanyag árak miatt és a vásárlók érdekében együttműködik a versenyhivatal és a fogyasztóvédelem - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Drasztikus áremelkedés volt látható az elmúlt hónapokban az építőipari alapanyagok piacán, ezért a kormány ellenőrzéseket indított, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztóvédelmi hatósággal együttműködve szabályozza az árakat. Az együttműködésről Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke és Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára egyezett meg.

 

Mivel nagy mennyiségű panasz érkezett az építőipari alapanyagok árával kapcsolatban az elmúlt hónapokban a versenyhivatalhoz és a fogyasztóvédelemhez, ezért a 2 szerv információcserével is javítaná a közös fellépés hatékonyságát. Az áremelkedést szinte követhetetlennek írja le az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ez pedig kiszolgáltatottá teszi a vásárlókat.

 

Követhetetlen és drasztikus az áremelkedés a piacon

 

A GVH még május végén konzultált az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, majd egy külön ellenőrzési csoportot hoztak létre, hogy feltárják a drasztikus áremelkedések okait. Nem csak az árak feltüntetésében tapasztaltak súlyos hiányosságoat az ellenőrző szervek, hanem a minőségben is.

 

A további helyszíni ellenőrzés során az árfeltüntetést, a termékbzitonsági követelményeket, valamint a minőséget is vizsgálják a szervek. Az építőipari kereskedelmi egységeket az ország minden részében ellenőrizni fogják a megyei kormányhivatalok alkalmazottai.

 

"A kormány sokrétű, összehangolt intézkedéssorozattal lép fel a magyar emberek védelme, az életminőségüket javító beruházások megvalósíthatósága érdekében. Az együttműködő hatóságok erőiket egyesítve dolgoznak a fogyasztók érdekében a káros gyakorlatok visszaszorításán, az egyenlő versenyfeltételek megteremtésén" - írja a közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 

Forrás: ITM
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu