Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Belföldi hírek

Az építőipar teljesítményének növelése érdekében született megállapodás

2017. November 24. 12:18
Az építőipar teljesítményének növelése érdekében született megállapodás

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke írt alá együttműködési megállapodást az építőipar teljesítményének növelése érdekében. 

Az aláírás az Építőipari Ágazati Konzultáció első ülése után történt, majd Varga Mihály bejelentette: decemberben 20 milliárd forintos kerettel pályázati lehetőséget nyitnak az építőipari vállalkozásoknak, amellyel technológiai, automatizálási eszközök beszerzését támogatják, segítve az ágazat szereplőinek a kapacitások bővítését és a technológiai váltást. Hangsúlyozta, hogy a kedvezményes, 5 százalékos általános forgalmi adó 2019. december 31-ig vehető igénybe új lakások vásárlása esetén, de ha az ágazat szereplői javaslatot tesznek, akkor felülvizsgálják a határidőt kitolását.

 

Az építőipar teljesítményének növelése érdekében született megállapodás

Az Építőipari Ágazati Konzultáció első ülése után írták alá az együttműködési megállapodást

 

Varga Mihály elmondta, a kormány törekszik arra, hogy tovább ösztönözze az ágazat fejlődését, szeretnék elérni, hogy a mostani 3,4 százalék helyett 5-6 százalékos arányt képviseljen a nemzetgazdaság bruttó hazai össztermékéből. Hangsúlyozta, a most aláírt megállapodással új korszakot indítanak el, az ágazat számíthat a kormány együttműködésére. Koji László, az ÉVOSZ elnöke elmondta: az ágazati konzultáción a húsz legnagyobb forgalmú építőipari cég vett részt, amelyek felelősséget viselnek a kis- és közepes vállalkozásokért is.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu