Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Az építőipar 25 százalékkal is bővülhetett tavaly

2019. January 16. 12:29
Az építőipar 25 százalékkal is bővülhetett tavaly

György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár sajtótájékoztatón közölte: a kormány várakozásai szerint 2018-ban 25 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása az előző év azonos időszakához képest.

Az államtitkár szerint számításaikat az is alátámasztja, hogy a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb közlése szerint 2018. január-novemberében 22,9 százalékkal emelkedett az építőipari termelés a 2017. január-novemberi időszakhoz képest. György László kiemelte, az építésgazdaság további bővülését vetíti előre, hogy Magyarországon 2023-ig még 25 ezer milliárd forintos megrendelés állománnyal rendelkeznek az ágazat szereplői. A teljes megrendelés állományból 15 ezer milliárd forintot a magyar állam megrendelései tesznek ki, amelyek nagy részben infrastrukturális fejlesztések.

 

Az építőipar 25 százalékkal is bővülhetett tavaly

A következő három évben több mint 3000 milliárd forintnyi beruházás valósul meg Magyarországon

 

Hozzátette, a magyar gazdasági növekedésnek már csak a kapacitás korlátok szabhatnak határt. Éppen ezért a kormány 2020-ig összesen 36 milliárd forintot biztosít az építőiparban dolgozó kis és közepes vállalkozások modernizációjára, kapacitás-bővítésére és technológiai fejlesztésére. Az államtitkár szólt arról is, hogy a következő három évben több mint 3000 milliárd forintnyi beruházás valósul meg Magyarországon. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány középtávon még körülbelül 700 ezer emberből álló munkaerő tartalékkal számol, amelyben benne vannak a közfoglalkoztatottak, az álláskeresők, az inaktívak, a kis gyermekes anyák, a nyugdíjasok és a külföldön dolgozó magyarok egy része is.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu