Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Az EMMI és az NGM a legújabb pozitív statisztikai adatokat elemezte

2015. június 08. 10:50
Az EMMI és az NGM a legújabb pozitív statisztikai adatokat elemezte

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a rezsicsökkentésnek köszönhetően egymillió emberrel kevesebbnek jelent gondot a számlák kifizetése.


Ezt annak kapcsán mondta, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint is az elmúlt két évben 241 ezerrel csökkent azoknak a száma, akik ki vannak téve a szegénység kockázatának. Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is reagált a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira. Folytatódnak a kedvező folyamatok a külkereskedelemben, hiszen az első becslés szerint a külkereskedelem idei negyedik havi többlete elérte az 534 millió eurót.

 

Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

 

A Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatait kommentálta az EMMI és az NGM

 Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnerei az unió országai mellett, az Amerikai Egyesült Államok, és Oroszország, amelyek meghatározó vevői a magyar áruknak. Rámutatott: a feldolgozóipar mellett az agrárium is kivette részét az idei első négy havi magyar külkereskedelmi adatok alakulásából. A déli nyitás hatása még nem érzékelhető a magyar külkereskedelmi mérlegben. A keleti nyitásnak ugyanakkor már mutatkoznak az eső eredményei  - mondta Marczinkó Zoltán István.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu