Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Az embereket elsősorban a munkahelyük biztonsága foglalkoztatja

2012. August 16. 06:40
Az embereket elsősorban a munkahelyük biztonsága foglalkoztatja
A héten megkezdődött Orbán Viktor miniszterelnök munkahelyvédelmi akcióról szóló tájékoztató levelének kiküldése, azt szeptember elejéig minden nagykorú állampolgár megkapja.

Orbán ViktorA most zajló nemzeti konzultáció előzetes eredményei arra utalnak, hogy az embereket elsősorban a munkahelyük biztonsága foglalkoztatja. "Ezért kiemelkedően fontos feladata a kormánynak a miniszterelnök által meghirdetett munkahelyvédelmi akció végrehajtása, és természetesen az ennek keretében megnyíló lehetőségekről mielőbb tájékoztatni kell a polgárokat" - olvasható a kiadott közleményben.


Orbán Viktor miniszterelnök július elején jelentette be, hogy a kormány tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdet. A munkahelyvédelmi terv megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló, valamint a kisvállalati adóra vonatkozó törvényjavaslatot a kormány július 10-én nyújtotta be az Országgyűlésnek.


A terv részeként a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő munkát végzők esetében a munkáltatói járulékot a felére csökkentik, a 25-nél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek pedig ezentúl választhatják majd a - vállalkozás profitját terhelő adókat és a bérek után fizetendő közterheket kiváltó - 16 százalékos kisvállalati adót.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu