Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes

2015. June 12. 11:04
Az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában többek között a bevándorlással kapcsolatban fejtette ki aktuális álláspontját.


A kormány jövő szerdán hallgatja meg a belügyminiszter által javasolt megoldásokat és hozza meg döntését a bevándorlással kapcsolatban.Minden lehetőséget végigvesznek, ide értve a teljes fizikai határzár lehetőségét is - jelentette be a kormányfő.  Nem tudunk munkát adni a bevándorlóknak - szögezte le a kormányfő. Orbán Viktor kijelentette, az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes, az „életszerűtlen” elméletet képviselő politikai erők azonban hangosabbak.  Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón fejtette ki: az Európai Bizottság anyagai is igazolják, hogy Magyarország aránytalan terhet vállal a bevándorlás kihívásaiban.A legfontosabb feladatként jelölte meg, hogy az Európa Tanács június végi ülése is megértse: Magyarország nem képes elviselni ezt az illegálisbevándorló-tömeget, ezért kérte a lakossági konzultációt és a törvényhozás segítségét.

 

 

Aránytalan terhet vállal Magyarország a bevándorlás kihívásaiból


A visegrádi országok is egyetértenek Magyarországgal abban, hogy a problémát a görög határnál kell kezelni. Ezért a visegrádi országok megerősítették együttműködésüket a bevándorlás uniós kezelésének kérdésében - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió (EU) és a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC) közös csúcstalálkozóján. A miniszter tájékoztatott arról, hogy a visegrádi országok ragaszkodnak az unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács korábbi döntéséhez, amely ebben a kérdésben az önkéntes befogadás lehetőségét hangsúlyozza, s elutasítják a kötelező befogadási kvótákat.


MTI/MCOnet

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu