Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Az elvárt béremelés végrehajtásával összefüggő törvénymódosítás versenyszférában 25-30 ezer vállalkozást érinthet

2012. March 07. 10:38
Az elvárt béremelés végrehajtásával összefüggő törvénymódosítás versenyszférában 25-30 ezer vállalkozást érinthet
Czomba Sándor államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az adóváltozások következtében idén a munkavállalók keresete ne csökkenjen.
Ennek érdekében a vállalkozásoknak ötszázalékos elvárt béremelést írtak elő, azzal, hogy a béremelés fölötti költségeket levonhatják a szociális hozzájárulási adóból. Az államtitkár szerint a kormány a munkabérek emelésének további elősegítése és a munkahelyek megőrzése érdekében, ezt a már meglévő kompenzációs formát kívánja egy új támogatási forma bevezetésével kiegészíteni, azon munkáltatók számára, akiknek még az ötszázalékos béremelés teljesítése is nagy nehézséget jelent.

Czomba Sándor

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár : fontos, hogy a munkavállalók keresete ne csökkenjen!


pénz


Mint mondta, a mostani törvénymódosítás arra teremt lehetőséget, hogy aki nem tudja teljesíteni még az ötszázalékos béremelést sem, megpályázhassa legalább a béremelés 3 százalékának a forrását. A törvénymódosítás a versenyszférában 25-30 ezer vállalkozást is érinthet, és adott esetben több mint 400 ezer ember számára jelenthet konkrét segítséget.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár bejelentette: júniustól teljessé válik a bérkompenzáció, a gyesről, gyedről munkába visszatérőknek pedig új pályázat készül.

„Bízom benne, hogy félévkor már nagyon kevés olyan munkavállaló lesz Magyarországon, akinek még mindig vékonyabb a borítékja” – tette hozzá államtitkár.


Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu