Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Az elektronikai iparnak köszönhető a bővülés

2018. August 07. 13:32
Az elektronikai iparnak köszönhető a bővülés

György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva elmondta:  ipari termelés júniusi bővülése elsősorban az elektronikai ipar teljesítményének, azon belül pedig a híradástechnikai eszközök gyártásának köszönhető.

A KSH adatai szerint  júniusban az ipari termelés volumene 4,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az elektronikai ágazatban pedig 53 százalékos emelkedés történt. Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a vegyipar kibocsátása 16,3 százalékkal, a gumiiparé 11,8 százalékkal nőtt. Ezekből az adatokból látszik, hogy zajlik a magyar ipar szerkezetének átalakulása - tette hozzá. 

 

Az elektronikai iparnak köszönhető a bővülés

Az ipari termelés 2014 óta a visegrádi országokban és az egész közép-európai régióban Magyarországon bővült a legnagyobb mértékben

 

Kiemelte, az ipari termelés 2014 óta a visegrádi országokban és az egész közép-európai régióban Magyarországon bővült a legnagyobb mértékben. György László felhívta a figyelmet a Debrecenben épülő BMW gyárra is, amelynek már csak az építése is 0,5 százalékkal, a gyár kibocsátása pedig további 0,5-1 százalékponttal járulhat hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu