Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Az elektromos jövőbe fektet Győrben az Audi

2022. June 22. 08:00
Az elektromos jövőbe fektet Győrben az Audi

Óriási, közel 120 milliárd forint összértékű beruházást jelentette be Magyarországon az Audi.

Győrben tervezi létrehozni a legújabb olyan gyáregységét az Audi autógyártó, amely a jövőben az elektromos meghajtásért felelne a cég életében. A nagyberuházással közel 500 munkahelyet hoz majd létre Magyarországon az Audi, arról nem is beszélve, hogy egy 120 milliárd forintos projektet indítanak ezzel el.

 

A Volkswagen konszernhez tartozó Audi az új győri gyárban fogja gyártani az egész cég legújabb elektromos motorjait. Várhatóan 2025 körül kezdődik meg az üzemben a termelési munka, a beruházást pedi a magyar kormány is támogatja 8,5 milliárd forinttal.

 

Hazánkban készülnek majd az új elektromos Audik

 

A fejlesztés nagyban erősíti hazánk pozícióját is az autóiparban, főleg az elektromos autóiparban, ezért szánta rá magát a magyar kormány is a kiemelt támogatásra. A gyárban létrehozott elektromos motorokat főleg a kisebb méretű elektromos autókba építik majd be.

 

Természetesen Magyarországon még nem gyártottak ehhez hasonló elektromos alkatrészeket az Audinál, így a beruházással egyidejűleg új kompetenciák is megjelennek Magyarországon. Speciális lemezcsomagot, forgó egységeket, majd teljesítmény elektronikai eszközöket is gyártanak ezentúl Győrben.

 

Forrás: MTI, Audi
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu