Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Az egyszerűbb és gyorsabb hatósági eljárások a Kormányablakok kialakításánál

2013. May 16. 10:09
Az egyszerűbb és gyorsabb hatósági eljárások a Kormányablakok kialakításánál
Kiderült: a kormány az egyszerűbb és gyorsabb hatósági eljárások, a kevesebb adminisztratív teher és az uniós támogatások hatékony és gyors felhasználása érdekében nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt hatósági üggyé a kormányablakok és a hozzájuk kapcsolódó munkaügyi kirendeltségek kialakításával, illetve felújításával kapcsolatos közigazgatási hatósági eljárásokat.

kormányablakok kialakítás

A kormány terve, hogy  380 helyszínen 3000 munkaállomással 2013 végétől egységes megjelenéssel megkezdjék működésüket az új integrált ügyfélszolgálatok, vagyis a kormányablakok. Magyar Közlönyben közzétett jogszabály tartalmazza azon települések listáját is, ahol 2014-ben már egyablakos ügyintézéssel fogadják az ügyfeleket.


A kormányrendelet meghatározza az eljáró hatóságokat is. Az összeférhetetlenségi szabályok miatt a beruházásoknál építésügyi hatóságként és örökségvédelmi hatóságként, első fokon a megyei kormányhivatalok illetékességi területén megvalósuló kormányablak esetén, minden esetben az egyik szomszédos, kormányrendeletben kijelölt, a megye megyeszékhelyén lévő járási hivatal, másodfokon pedig a kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi hivatala jár el. A Pest megyei beruházások esetében ugyanez a hatóság a budapesti I. és V. kerületi hivatal.

A Kormányablakok  kezdettől fogva ügyfélbarát nyitva tartással, munkanapokon reggel 8 óra és 20 óra között várják az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat. 2014 –re az ország 380 pontján, több mint 2000 ügyben lehet majd felkeresni a Kormányablakokat, így az ügyfelek egy helyen, rövid időn belül még több ügyben kezdeményezhetnek majd eljárást, anélkül, hogy több hatóságot meg kellene keresniük.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu