Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.27. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Az egészségügy digitalizációjáról tartottak konferenciát Magyarországon

2022. május 31. 21:41
Az egészségügy digitalizációjáról tartottak konferenciát Magyarországon

Népszerű egészségügyi és digitalizációs eseményt rendeztek a magyar fővárosban május végén.

2022. május 30-án rendezték meg Budapesten a Digital Health Essential konferenciát. Az esemény a magyar egészségügyet és annak digitalizációját helyezte a középpontban. Olyan vállalatok vettek részt a konferencián és a kerekasztal beszélgetésen, amelyek a magyar közegészségügy, magánegészségügy és digitális egészségügy legfontosabb szereplői.

 

A konferencián arról is szó esett, hogy a koronavírus járvány miatt jelentősen felgyorsult itthon az egészségügy digitalizációja, ez pedig megmutatta azt, hogy mekkora szükség is van erre ebben a szektorban. A digitalizációnak köszönhetően a rendelők és kórházak számára a betegadatok digitális formában is gyorsan hozzáférhetők, ez pedig óriási előny.

 

Az adatok manapság már "gyógyítani" képesek

 

Mivel Magyarországon a magánegészségügy és a magánellátás elég erősen budapesti fókuszú, így a magyar főváros adja a trendek alapján az irányt és a célokat. A konferencián a jövő technológiákról is tartottak előadást, amelyek 2022-ben komoly erőt képviselnek a gyógyítás területén.

 

Olyan technológiákról és területekről is szó esett, mint a digitalizáció, a mesterséges intelligencia, az értékalapú egészségügy, az egészséginformatika vagy éppen az e-orvoslás. Ezek a területek mind-mind olyan elemek, amelyeknek elterjedése jelentős szerepet játszik abban, hogy hazánk magánegészségügye vagy közegészségügye milyen színvonalú lesz a jövőben.

 

A budapesti esemény fő üzenete az volt, hogy a digitalizációval sokkal hatékonyabb ellátást és gyógyítást képesek nyújtani az egészségügyi intézményeink.

 

Forrás: Pénzcentrum
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu