Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Az autóiparban tevékenykedő hongkongi Johnson Electric is a kormány stratégiai partnere lett

2015. July 21. 10:55
Az autóiparban tevékenykedő hongkongi Johnson Electric is a kormány stratégiai partnere lett

A Johnson Electric célja egyezik a kormány stratégiájával. Ezért együttműködési megállapodást kötöttek egymással, amelyet Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szignált.

Az autóipari elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Johnson Electric Hungary Kft. 2015. július 20-án kötött stratéfiai megállapodást. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a magyar kormány három éve köt stratégiai megállapodást vállalatokkal, a mostani a hatvanegyedik, a partnereknél több mint 188 ezren dolgoznak. A stratégiai partnereknél az együttműködés megkötése óta 13 ezerrel több munkahely jött létre. Hozzátette: az autóipar adta tavaly a beruházások 52 százalékát, és nemcsak összeszerelő műhelyként kezelik a magyarországi beruházásokat, hanem kutatás-fejlesztési és innovációt is hoznak ide, növelve ezzel a hozzáadott értéket.

 

 

Az autóiparban tevékenykedő hongkongi Johnson Electric is a kormány stratégiai partnere lett

 
Laurent Cardon, a hongkongi központú Johnson Electric európai operatív igazgatója kiemelte, hogy tíz éves ittlétük óta folyamatosan fejlesztik magyarországi tevékenységüket. Az ózdi gyárban elsősorban a termelést végzik, a hatvani telephelyen a mérnökségi és szolgáltatásokat nyújtó részlegnek köszönhetően a diplomás munkavállalók aránya eléri az 50 százalékot, jelenleg a két gyárban mintegy 1500 fő dolgozik,Szabó László szólt arról, hogy dinamikusan fejlődnek a magyar-kínai kapcsolatok, Kína Magyarország számára a 10. legfontosabb külkereskedelmi partner, tavaly a magyar export Kínába több mint 7 százalékkal bővült.

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu