Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Az ÁSZ által javasolt módosításokat vezet be az államkincstár

2018. April 26. 13:39
Az ÁSZ által javasolt módosításokat vezet be az államkincstár

Megteszi a szükséges változtatásokat a Magyar Államkincstár annak érdekében, hogy megfeleljen az Állami Számvevőszék  javaslatainak.

Az ÁSZ közzétett jelentése szerint a kincstári vezetés irányítási rendszere 2013 és 2015 között nem működött megfelelően, a MÁK vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű, egyes informatikai rendszerek bevezetése és alkalmazása hiányos volt. Kifogásolták az önkormányzatokra vonatkozó szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzési feladatok ellátását is. A MÁK közleménye hangsúlyozza, hogy a gazdálkodást, a belső szabályrendszert, a központosított illetményszámfejtő rendszer (kira), valamint az önkormányzati adó és gazdálkodási rendszer (ASP) működését áttekintő számvevőszéki vizsgálat szerint a kincstár szabályszerűen gazdálkodott, de néhány területen változtatásokat javasoltak. Ennek érdekében a szükséges intézkedési tervek elkészültek - közölték.

 

Az ÁSZ által javasolt módosításokat vezet be az államkincstár

A Magyar Államkincstár informatikai fejlesztéseket tervez a kira működésének javítására

 

Az információbiztonsági kockázatok és szervezeti folyamatok nyomon követését belső monitoringrendszer segíti, az eredményeket szakértői csoport értékeli. Hozzátették, hogy a kira működésének javítására a MÁK modern informatikai fejlesztéseket tervez. A közlemény szerint az önkormányzati pénzügyi beszámolókat javító módszertan továbbfejlesztése is megkezdődött az ÁSZ javaslatai alapján. A MÁK szervezeti átalakulása eredményesen lezárult, működése megfelel a jogszabályoknak - írták.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu