Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.13. - csütörtök, Szervác napja van.

Belföldi hírek

Az ÁSZ, a KIM és a Fővárosi Kormányhivatal közös önkormányzati továbbképzése

2013. október 18. 14:00
Az ÁSZ, a KIM és a Fővárosi Kormányhivatal közös önkormányzati továbbképzése
A Közpénzek felhasználásával kapcsolatban indult közös kerületi önkormányzati továbbképzés az Állami Számvevőszék, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Fővárosi Kormányhivatal szervezésében.
Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottjának megnyitó beszédeBudapest Főváros Kormányhivatala Dísztermében ezzel kapcsolatban tartottak nagyszabású sajtóeseményt 2013.10.18-án, melyet Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja nyitott meg.  Dr. Pesti Imre beszédében kiemelte: egyre bővül a kapcsolatrendszer az önkormányzatok és a Kormányhivatalok között. Külföldi (francia) példákat alapul véve láthatjuk, hogy ez a kapcsolat még tovább bővülhet. A továbblépés nem csak az állam erősödését fogja jelenteni, hanem az önkormányzati gazdálkodásnak hatékonyságát, tisztaságát és átláthatóságát.


Budapest Főváros Kormányhivatala Díszterme

Budapest Főváros Kormányhivatala Dísztermében nagyszabású sajtóeseményt rendeztek az ÁSZ, a KIM és a Fővárosi Kormányhivatal közös önkormányzati továbbképzéséről


Ezt követően Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke tartott előadást  „Integritás és önkormányzati gazdálkodás az ÁSZ ellenőrzéseinek tükrében címmel. Az elhangzó előadások egy 20 állomást felölelő, és egész Magyarországot lefedő programsorozat részei, amely során célunk, hogy közös erővel növelni tudjuk a rendezettséget az önkormányzati szektorban - ismertette Domokos László.
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének előadása „Integritás és önkormányzati gazdálkodás az ÁSZ ellenőrzéseinek tükrében (1.rész)


Az elnök a már befejezett ellenőrzések során szerzett főbb tapasztalatokkal kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzati feladatok, azon belül a vagyongazdálkodás szabályozását a kerületeknél alapvetően rendben találták a számvevők. Domokos László beszédében felhívta a figyelmet, hogy a vagyongazdálkodási ellenőrzésekre ráépülően folyamatban van a nemzetiségi/kisebbségi önkormányzatok ellenőrzése is.Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének előadása „Integritás és önkormányzati gazdálkodás az ÁSZ ellenőrzéseinek tükrében (2.rész)


Majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium részéről Dr. Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkárának előadása következett, melyet „A területi közigazgatás  átalakítása, a helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletének létrehozása” címmel tartott meg Budapest Főváros Kormányhivatalának Dísztermében.Dr. Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkárának előadása „A területi közigazgatás átalakítása, a helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletének létrehozása" címmel

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu