Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Az ARM Hungary Kft. bővíti budapesti fejlesztő központját

2020. július 25. 08:00
Az ARM Hungary Kft. bővíti budapesti fejlesztő központját

A mikrocsipek fejlesztésével foglalkozó ARM Hungary Kft. bővíti budapesti fejlesztési központját, a 3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 60 új fejlesztő mérnököt tudnak felvenni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a fejlesztéshez a magyar állam 757 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatással járul hozzá. A japán tulajdonban lévő ARM-csoport globálisan a mobiltelefonokat működtető mikrocsipek piacának 85 százalékát birtokolja. A cég Budapesten fejlesztőközpontot működtet, ahol olyan mikrocsipeket fejlesztenek, amelyeket orvosdiagnosztikai eszközökbe, autókba és mobiltelefonokba építenek be. A vállalat most a központ bővítéséről döntött.

 

Az ARM Hungary Kft. bővíti budapesti fejlesztő központját

 

Az ehhez hasonló beruházások alapozzák meg a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos erősödését, és ezek segítségével tudja a magyar gazdaság a maga javára fordítani a gazdasági válságot, és válik az új világgazdasági korszak győztesévé - fogalmazott Szijjártó Péter. Közölte, a koronavírus-járvány előtt a magyar gazdaság a dimenzióváltás időszakában volt, "a termelésorientált gazdaságból szépen haladtunk a tudásorientált gazdasági struktúra irányába". A világjárvány pedig rámutatott, hogy az új világgazdasági rendszerben milyen nagy jelentősége van a dimenzióváltásnak, valamint a digitális megoldásoknak, az okoseszközöknek és az internetalapú folyamatoknak - mondta. Szijjártó Péter szerint a járvány egyik fontos tanulsága, hogy a következő években csak azok az országok, gazdaságok lehetnek sikeresek, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek olyan eszközök fejlesztésére, amelyek új körülmények között is lehetővé teszik a gazdaság működését.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu