Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Az arab külügyminiszter-helyettessel tárgyalt Szijjártó Péter a két ország kapcsolatainak továbbfejlesztéséről

2013. June 25. 12:21
Az arab külügyminiszter-helyettessel tárgyalt Szijjártó Péter a két ország kapcsolatainak továbbfejlesztéséről
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hivatalában fogadta Khalid Ghanim Al Ghaithot, az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági ügyekért felelős külügyminiszter-helyettesét, valamint részt vett a két ország gazdasági kapcsolatainak élénkítése érdekében rendezett üzleti fórumon is.


Az Egyesült Arab Emírségek Magyarország első számú arab partnere


A megbeszélésen  a felek megállapították, hogy a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény április végi aláírása megteremtette a lehetőséget a szorosabb gazdasági együttműködésre, beruházási megállapodások megindítására. A két ország közötti gazdasági kapcsolatok dinamizálása érdekében még idén magyar kereskedőház nyílik Abu-Dzabiban, valamint intenzív tárgyalások kezdődtek a két ország közötti közvetlen légi összeköttetés megteremtése érdekében. Az államtitkár és a külügyminiszter-helyettes tárgyalt turisztikai, valamint képzési együttműködésről is az energetika területén. Bejelentették: októbertől a Wizz Air légitársaság közvetlen repülőjáratot indít Budapest és Dubaj között.

Szijjártó Péter,

 

Az arab külügyminiszter-helyettessel tárgyalt Szijjártó Péter a két ország kapcsolatainak továbbfejlesztésérőlHalid Ganim Al-Gaisz, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági ügyekért felelős külügyminiszter-helyettese pozitívnak értékelte a budapesti tárgyalásokat. Reményét fejezte ki, hogy más arab országokhoz hasonlóan hamarosan az Egyesült Arab Emírségekkel is megkezdődhet a magyar technológiákra, szabadalmakra és referenciákra épülő együttműködés az élettudományok, az energia, valamint az információs és kommunikációs technológia területén. Szijjártó Péter elmondta, hogy az EAE és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom tavaly meghaladta az 1,2 milliárd dollárt, amelyet a jövőben jelentősen növelni kívánnak a felek


Fotó: Pelsőczy Csaba

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu