Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Az Állami Számvevőszék önkormányzati cégeket vizsgált

2015. január 08. 10:40
Az Állami Számvevőszék önkormányzati cégeket vizsgált

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke számolt be arról, hogy az ÁSZ ellenőrzésének eredményeképpen több komoly hiányosságra derült fény az önkormányzati cégeknél.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke
Rendet kell tenni az önkormányzati közműcégek gazdálkodásában  - hangsúlyozta Domokos László, az ÁSZ elnöke annak kapcsán, hogy nyilvánosságra hozták Záhony, Tiszaújváros és Gyöngyös önkormányzati többségi tulajdonú távhőszolgáltató társaságának 2008 és 2012 közötti működési vizsgálatának eredményét.

Az elnök kiemelte, hogy az önkormányzati többségi tulajdonú társaságok ellenőrzésének törvényi lehetőségét az ÁSZ csak 2011. január 1-jén kapta meg. . Hozzátette: az önkormányzati tulajdonú társaságoknál az ellenőrzések egyik legfontosabb területe, hogy az árviszonyokat meghatározó önköltség-elszámolások mennyire átláthatók.

Összesen 36 hulladékgazdálkodási és távhőszolgáltató vállalat vizsgálatát kezdte meg az ÁSZ, az ellenőrzések alapján most három jelentés készült el. Több komoly hiányosságra derült fény az önkormányzati cégeknél, amelynek kapcsán a számvevőszék javaslatokat tett, amelyeknek betartását a szervezet utóellenőrzés során értékelheti.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu