Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Az alaptörvény negyedik módosítása is napirendre kerülhet az Országgyűlésben

2013. June 26. 10:35
Az alaptörvény negyedik módosítása is napirendre kerülhet az Országgyűlésben
A képviselők a szerdai ülésnapon számos törvényt módosíthatnak az alaptörvény negyedik módosításával összefüggésben, valamint újraszabályozhatják az internetes szerencsejátékot.

A Parlamentben a mai napon szavazhatnak többek között a nemzeti pedagógus kart létrehozó törvénymódosításról, valamint az orvosi, szakdolgozói bértáblát tartalmazó változtatásokról.


A fentieken túl döntés várható még az Áder János köztársasági elnök által előző héten visszaküldött, a Margitszigetet a fővárosi önkormányzat irányítása alá utaló törvénymódosításról is.


rogán antal

 

Rogán Antal: Jövő héten is ülésezik az OrszággyűlésRogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: A korábbi tervekkel ellentétben jövő héten is ülésezik az Országgyűlés. A Fidesz frakcióvezetője azzal indokolta a döntést, hogy a választójogi törvénnyel kapcsolatos keddi egyeztetésen az ellenzék nem támogatta a házszabálytól való eltérést.

Azt nem lehet megcsinálni, hogy az országgyűlési választások időpontja előtt még ősszel a körzethatárokkal foglalkozik az Országgyűlés. Ezt a parlamentnek le kell zárnia még a nyáron – fogalmazott Rogán Antal a Magyarország élőben műsorában. Ezért kezdeményezem a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében, hogy a jövő héten csütörtökön, pénteken ülésezzen a parlament, s a választójogi törvénnyel kapcsolatos módosításokat tárgyalja meg és fogadja el.” – hangsúlyozta.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu