Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.11.22. - péntek, Cecília napja van.

Belföldi hírek

Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvénymódosítással foglalkozik a Ház

2011. december 16. 10:36
Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvénymódosítással foglalkozik a Ház
Pénteken 11 órakor kezdődik meg a parlamenti ülés, napirend előtti felszólalásokkal. Ez után kizárólag egyetlen napirendhez érkezett módosító javaslatokról várható döntés.
A Ház előtt lévő, Magyarország alaptörvényének átmeneti rendelkezéseiről szóló törvénymódosítást Lázár János, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, illetve további tíz fideszes politikus nyújtotta be.

Az előterjesztők ennek preambulumában kimondják, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. Rögzítenék azt is, hogy eddig elmaradt a kommunista diktatúra vezetőinek felelősségre vonása, ám az alaptörvény 2012. január 1-jei hatálybalépésével "lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére".


Az Országgyűlés

Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvénymódosítással foglalkozik a Ház


A képviselők egyébként tovább egyszerűsítenék a gyorsított ütemű törvényalkotást. A parlamenti képviselők kétharmadával kezdeményezhető kivételes sürgős eljárás házszabályba foglalását javasolja nyolc fideszes képviselő a gyorsított ütemű törvényalkotás egyszerűbbé és átláthatóbbá tételére hivatkozva. A kormánypárti politikusok emellett lehetővé tennék, hogy az előterjesztő, valamint a témában illetékes és az alkotmányügyi bizottság bármilyen tartalmú zárószavazás előtti módosító javaslatot beterjeszthessen az egységes javaslat által érintett törvényekre.Az előterjesztők továbbá azt is kezdeményezik, hogy javaslatuk a közzétételt követő napon lépjen hatályba.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu