Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Az adó lesz az egyik fő téma a Parlamentben

2011. November 21. 05:05
Az adó lesz az egyik fő téma a Parlamentben
A november 21-i parlamenti ülésen a jövő évi adótörvényekről, az igazságszolgáltatási reformról, valamint a megyei önkormányzati vagyon és a megyei fenntartású intézmények államosításáról is dönthetnek.
A képviselők a négynapos ülés első napján elsőként az igazságügyi reform részét képező törvények elfogadásáról döntenek. Ma dönt továbbá a Ház a jövő évi költségvetést megalapozó törvényekhez érkezett módosító javaslatokról, majd az előzetes napirend szerint a megyei önkormányzati intézmények államosításáról. A kormány javaslata állami tulajdonba adná a megyei önkormányzatok vagyonát és intézményeit, valamint a Fővárosi Önkormányzat egyes egészségügyi intézményeit, cserébe az állam átvállalná a megyei önkormányzatok adósságát.

Országgyűlés

A megyei önkormányzati intézmények államosítása is szóba kerül hétfőnA szavazások sorát várhatóan a jövő évi adótörvények elfogadásával zárja az Országgyűlés. A felső áfakulcs így 27 százalékra emelkedhet, az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) mértéke pedig a jelenlegi 30 helyett 37 százalék lehet 2012-ben. Hétfőn emellett általános vita lesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) következő évi költségvetéséről. Az ülésnap részletes vitákkal ér véget, ahol a képviselők megtárgyalják többek között a sporttörvényhez érkező módosító indítványokat is.Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu