Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Az 5G, a digitális oktatás és az okosvárosok miatt köt megállapodást az ITM és a Huawei

2021. október 27. 11:57
Az 5G, a digitális oktatás és az okosvárosok miatt köt megállapodást az ITM és a Huawei

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hosszú távú megállapodást kötött a Huawei vállalatával, hogy tovább fejlesszék az ország digitális megoldásait.

A jövő szempontjából létfontosságú szektorok miatt döntött úgy az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy hosszú távú megállapodást köt a Huawei vállalatával. A minisztérium és a technológiai nagyvállalat együttműködése magába foglalja az oktatás digitális átalakítását, a vezetékes hálózatok modernizálását, az 5G-t, illetve az okosvárosok kialakítását.

 

A megállapodást a Tech4Green - Digital Power Summit konferencián jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. A Huawei Technologies saját konferenciáján olyan előadásokat hallgathatott meg a közönség, ami a mesterséges intelligenciáról, a Big Data-ról, illetve a felhőszámítástechnikáról szólt. Az előadások a klímasemlegesség fontosságát is kiemelték.

 

A rendezvényen az is kiderült, hogy Magyarországon az új technológiai megoldásokhoz kapcsolódó fejlesztések a zöldtechnológiákhoz fognak kapcsolódni, így számos olyan digitalizációs és energiahatékonysági megoldás jöhet, amely ezt szolgálja.

 

A Huawei lesz az ITM egyik legfontosabb partnere

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter konkrét példákat is közölt, hogy mi lesz Magyarország terve az együttműködéssel. Az ország azt tűzte ki célul, hogy az Európai Unión belül a második legnagyobb kapacitással rendelkező tagállam lesz, ami az akkumulátort illeti. A miniszter kiemelte, hogy a mesterséges intelligencia megoldásokat kiemelten fogják kezelni és a cél az, hogy ezen alkalmazásokat és platformokat a zöldgazdaság szektorában is hasznosítsa az ország.

 

Az együttműködésnek köszönhetően Magyarország vezető szerepet kaphat az 5G-technológiában és annak alkalmazásában, hiszen a Huawei megteremti annak feltételeit, hogy az 5G a kereskedelemben és minden hazai iparágban elterjedjen, így a gazdaság könnyedén kihasználhatja ennek előnyeit.

 

Forrás: MTI, ITM, Huawei
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu