Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Az 1. Arab-Magyar Gazdasági Fórumot megnyitotta Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Adnan Kassar

2012. November 12. 10:31
Az 1. Arab-Magyar Gazdasági Fórumot megnyitotta Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Adnan Kassar

Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár és Adnan Kassar, az Egyesült Arab Kamara elnökének megnyitójával 2012. november 12-én megkezdődött az 1. Arab-Magyar Gazdasági Fórum.

A fórumot a  Nemzeti Külgazdasági Hivatal (Hungarian Investment and Trade Agency – HITA) és az Egyesült Arab Kamara (GUCCIAAC) rendezi Budapesten. A kétnapos rendezvény célja a magyar befektetési és üzleti környezet, a kiemelt ágazatok, illetve a befektetésre alkalmas konkrét magyar projektek bemutatása.


Dobos Erzsébet HITA elnök elmondása szerint a rendezvényre 16 országból csaknem 200 befektetni vágyó arab üzletember, politikus, dilomata érkezett Magyarországra. A résztvevő országok: Algéria, Bahrein, Egyedült Arab Emirátusok, Egyiptom, Irak Libanon, Libia, Jemen, Jordánia, Katar, Kuvait, Palesztin Nemzeti Hatóság, Szaúr-Arábia, Szíria, Szudán, Tunézia.

Arab-Magyar Gazdasági Fórum

2012.november 12-én megkezdődött az 1. Arab-Magyar Gazdasági FórumA szakmai program tematikusan, ágazatok szerint épül fel. Kiemelt témák lesznek a   bank és pénzügyek, a zöld energiák és megújuló energiaforrások, a turizmus, a mezőgazdaság és élelmiszeripar, az élettudományok és informatika. A meghívott arab vendégeken kívül at Arab-Magyar Gazdasági Fórumon a magyarországi arab követségek, diplomáciai testületek vezetői, a hazánkban már befektetett arab cégek vezetői, továbbá at arab térségben már kapcsolatokkal rendelkező magyar végek képviselői is részt vesznek.

Orbán Viktor miniszterelnök a hétfő délelőtti megnyitón elmondta: az arab-magyar üzleti kapcsolatok előtt semmilyen politikai, jogi vagy gazdasági akadály nincs, "Magyarországon a kapu szélesre van tárva". Szerinte, ha az arab üzletemberek felismerik az európai gazdaság átrendeződését, és konkrét üzleti kapcsolatokat tudnak létrehozni Magyarországon, öt-tíz múlva azt mondják majd, hogy életük jó döntését hozták meg, amikor Közép-Európát, azon belül is Magyarországot választották befektetési helyszínnek.

Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök is megnyitó beszédet mondott az 1. Arab-Magyar Gazdasági FórumonSzijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kifejtette: 87 kiemelt beruházási lehetőséggel ismerkedhetnek meg az arab gazdasági szereplők a fórumon. Az 1,94 milliárd euró összértékű kiemelt beruházások közül 35 turisztikai célú, 17 a megújuló energiaforrásokat és a zöldenergiát érinti, 14 az információs és kommunikációs technológiát, valamint az elektronikát, 11 az élettudományokat és a biotechnológiát, további 10 pedig a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral kapcsolatos.

A panelbeszélgetéseken túl a Fórum során lehetőség nyílik a potenciális befektetők megismerésére, és az érdekeltek kapcsolatba léphetnek a bemutatott projektek vezetőivel. A HITa ezzel is szeretné elősegítei a befektetésösztönzést, valamint a kereskedelemfejlesztést.

MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu