Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.22. - Friday, Móric napja van.

Belföldi hírek

Autonóm járműveknek rendeztek versenyt

2023. March 01. 15:16
Autonóm járműveknek rendeztek versenyt

Egészen páratlan vetélkedőt rendeztek a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán (BME VIK) a diákoknak.

Autonóm járművek versenyeztek a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán (BME VIK). A februárban megrendezett önvezető vetélkedő a BME VIK egyik féléves tantárgyának keretében került megrendezésre.

 

A rendezvényen 8 csapat, köztük 5 junior és 3 senior alakulat küzdött az első helyért, amelyet az a csapat szerezhetett meg, amely a leggyorsabban teljesítette az akadálypályát és a gyorsasági futamot.

 

A BME RobonAUT vetélkedő a BME VIK hallgatóinak nyújt lehetőséget az autonóm járművek megtervezésére, ezért a verseny rendkívül fontos a jövő technológiai beruházások miatt.

 

A robot szoftvere már előre be volt állítva és a versenyen nem szabadott hozzányúlni

 

A versenyen főleg mechatronikai mérnök és villamosmérnök szakos hallgatók vettek részt. A modern esemény célja volt többek között az is, hogy tovább bővítsék a diákok gyakorlati tapasztalatait és bemutassák őket az üzleti szektornak.

 

A BME különleges versenyének nagy előnye, hogy a résztvevő csapatoknak úgy kell átalakítani egy járművet a megmérettetés előtt, hogy az képes legyen az ő beavatkozásuk nélkül, a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni az akadályokat, így rengeteget tanulhatnak a résztvevők.

 

A versenypálya elrendezését előre ismerték a hallgatók, de a haladási útvonalat nem. A vetélkedők alatt egyébként tilos volt bármilyen kommunikációt kezdeményezni a robotokkal.

 

Forrás: BME
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu