Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.19. - vasárnap, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

Autómentesítik a Városligetet, készülnek a tervek

2021. május 04. 09:51
Autómentesítik a Városligetet, készülnek a tervek

A Budapest Fejlesztési Központ közleménye szerint a Városliget autómentesítéséhez szükséges közlekedési fejlesztések tervezése megindult, május 3-án kiírták a közbeszerzést a P+R-parkolóházak tervezésére a kisföldalatti Mexikói úti végállomásánál, a Rákosrendező fölötti, Szegedi úti új híd tervezésére pedig aláírták a szerződést.  

Javában zajlik a Városliget autómentesítési projektje, már a tervezéses szakaszba ért a BFK csapata. A tervek szerint a legfontosabb, hogy az M3-as autópályáról érkező 1500 autónak P+R-parkoló álljon rendelkezésére. Emellett Rákosrendező déli vége fölött új híd épül majd, villamos is jár rajta, továbbá kerékpárutakkal és járdákkal látják el annak érdekében, hogy kevesebb autó legyen a környéken. A tervekért a Speciálterv a felelős, a szükséges közbeszerzéseket kiírta a BFK.  

 

Mint ahogy a Budapest Fejlesztési Központ közleményében írja, az új hídon a 3-as villamosgyűrű mellett tekerhetnek majd a kerékpárosok, és a két kerület közötti autóforgalom is áthajthat majd a Rákosrendező vágányai fölött. Az új villamos pedig a Bosnyák tér felől érkező villamosvonalat köti majd össze az új hídon és a Szegedi úton át a Béke térrel, eddig tervezteti meg a BFK a vonalat. Itt pedig majd kapcsolódni fog a Lehel utca - Béke utca tengelyén haladó vonalhoz. 

 

 

 

 

A közlekedési fejlesztésekről a lakosság is elmondhatja a véleményét, a BFK ugyanis elindította az automentesvarosliget.hu oldalt, ahol kérdőívet is tölthetnek ki a projekttel kapcsolatos véleményükről és meglátásaikról. 

 

 
Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a Városligetet teljes egészében vissza kell adni a gyalogosoknak, pihenni vágyóknak, a park intézményeit látogatóknak, futóknak, sportolóknak és a kerékpárosoknak. Elmondása szerint megszűnik a liget teljes területén a parkolás is, helyette új mélygarázst használhatnak az autósok. Ahogy kitért rá, autómentessé válik a Hősök tere és a Kós Károly sétány, csúcsidőn kívül pedig az Állatkerti körút is.  

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu