Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.22. - Friday, Móric napja van.

Belföldi hírek

Automatizál a Nestlé hazánkban

2023. January 19. 13:05
Automatizál a Nestlé hazánkban

Újabb giga-fejlesztést indít Magyarországon a Nestlé Hungária Kft.

Az elmúlt évek politikáját folytatva az idei évet is egy giga-innováció bejelentésével kezdte a Nestlé Hungária Kft. A vállalat azt közölte, hogy közel 140 milliárd forintos projektet indít Magyarországon.

 

Az óriási beruházás Bükön indul el és legalább 250 új munkavállalót tudnak felvenni a jövőben. A beruházás célja a gyártási kapacitások bővítése a nyugat-magyarországi telephelyen.

 

A Nestlé egyébként egy svájci multinacionális vállalat, amely Magyarországon főként állateledelek készítésével foglalkozik. A cégcsoportnak hazánkban található a régiós központja, ezért komoly fejlesztési források érkeznek majd ide.

 

Csúcstechnológiát telepít Magyarországra a cég

 

Nem csak a termelési hatékonyságot bővíti a cég, hanem az exportarányt is. Hazánkban egyébként körülbelül 900 svájci vállalat tevékenykedik, amelyek közül az egyik legnagyobb a Nestlé. A svájci társaságok körülbelül 30 ezer magyar személynek biztosítanak megélhetést.

 

A Nestlé most egy olyan csúcstechnológiás és automata megoldásokkal felszerelt gyárat épít a jelenlegi büki telephelyen, amely 35 ezer négyzetméteren terül majd el és számos önműködő funkcióval vezérelt lesz.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu