Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Automatikusan forintosítják a devizahiteleket 2015-ben

2014. November 25. 10:25
Automatikusan forintosítják a devizahiteleket 2015-ben

Erről döntött a Parlament keddi ülésén. A képviselők 116 igen szavazattal, 38 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett hagyták jóvá Trócsányi László igazságügyi miniszternek az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló javaslatát.

A törvény szerint a jövő év elejétől automatikusan forintosítják a deviza, vagy devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződéseket.A forintra átváltott hitelek referenciakamathoz, a három hónapos budapesti bankközi kamatlábhoz (BUBOR) kötött hitelek lesznek, vagyis nem fix kamatozásúak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azzal számol, hogy a több mint 400 ezer jelzálogalapú devizahiteles döntő többsége a forintosítás mellett dönt, így megszabadul a változó árfolyam kockázatától.

 

 

Stabil helyzetbe kerülnek a hitelesekA bankok elszámoltatásának az eredményeként lehet 25-30 százalékkal csökkenteni a törlesztőrészleteket, végre megszűnik az árfolyamkockázat, és stabil helyzetbe kerülnek a hitelesek – hangsúlyozta Rogán Antal napirend előtti felszólalásában a parlamentben. Most a Háznak lehetősége nyílik arra, hogy befejezze a bankok elszámoltatását, amire még nem volt példa Európában – fűzte hozzá a frakcióvezető.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu