Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Automata alapanyag-tároló csarnok alapkövét tették le

2017. November 20. 14:35
Automata alapanyag-tároló csarnok alapkövét tették le

Az SBS Kft. alapanyag-tároló csarnokának az alapkövét tették le Erdőtelken. Szabó Zsolt az ünnepségen kijelentette, hogy a magyar gazdaságnak olyan fejlesztésekre van szüksége, amelyek javítják a vállalkozások termelékenységét és versenyképességét.

A fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a hegesztett gépszerkezetek gyártásával foglalkozó SBS Kft. ilyen vállalkozás, mely folyamatos fejlesztésekkel alapozta meg gazdasági sikereit. Beruházásait pedig nem csupán a pályázati források elnyerésétől teszi függővé, hanem saját erőből is képes és hajlandó finanszírozni - húzta alá. A 488 millió forintos beruházást 50 százalékos támogatást nyert az Irinyi-terv keretében, így mintegy 2000 négyzetméter alapterületű, teljesen automatizált alapanyag-tároló csarnok építése kezdődhet meg.

 

Az SBS Kft. alapanyag-tároló csarnokának az alapkövét tették le Erdőtelken

Az SBS Kft. 488 millió forintos beruházása 50 százalékos támogatást nyert az Irinyi-terv keretében

 

Balogh László, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a jelenleg 248 embert foglalkoztató vállalat építményeinek teljes alapterülete a fejlesztést követően eléri a 20 000 négyzetmétert. A társaság elsősorban nehézgépekhez, ezen belül is jellemzően földmunka-gépekhez gyárt alkatrészeket, termékeinek 95 százalékát pedig exportpiacokon értékesíti. Az Irinyi-terv célja a magyar gazdaság járműipari kitettségének csökkentése, a hatékonyság és termelékenység javítása, valamint a hazai kis- és középvállalkozások megerősítése.  

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu