Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Autóipari mesterséges intelligencia központ jön létre

2018. January 30. 14:15
Autóipari mesterséges intelligencia központ jön létre

A Continental autóipari vállalat száz mérnököt foglalkoztató új szoftverfejlesztő központot hoz létre Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az új központban a legmagasabb technológiai színvonalon folyik majd a fejlesztő tevékenység, és kifejezetten magas képzettséget igénylő munkahelyek jönnek létre. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a fiatal mérnökök vonzó lehetőséget kapnak, hogy Magyarországon kamatoztathassák tudásukat. A világban zajló technológiai forradalom kapcsán elmondta: már nem csak munkahelyteremtések száma a fontos, hanem azok technológiai színvonala, hozzáadott értéke és a kutatás-fejlesztés a legfontosabb szempontok.

 

Autóipari mesterséges intelligencia központ jön létre

A világgazdasági-technológiai átalakulást az autóipar vezeti

 

A világgazdasági-technológiai átalakulást az autóipar vezeti, amely Magyarország vezető gazdasági ágazata. A Continental Automotive Hungary Kft. jelenleg nyolcezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon. Az egyik legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése, az iparágon belül ez az egyik leggyorsabban növekvő terület. A Continental teljes rendszereket fejleszt önvezető autókhoz. A vállalat májusban nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. Ezen a területen a budapesti csapat vezeti majd az innovációt a cégen belül, a magyar műszaki hagyományok és a gazdasági környezet jól támogatják a vállalat elképzeléseit.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu