Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Autóipari beruházás Veszprémben

2017. December 13. 14:45
Autóipari beruházás Veszprémben

A Valeo Auto-Electric Magyarország Gépjárműalkatrész-gyártó Kft. eddigi legnagyobb épületberuházását hajtja végre, egy 21 ezer négyzetméteres, multifunkcionális komplexumot létesít Veszprémben. 

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az autóipar kiemelkedően járul hozzá a Magyarország teljesítményéhez, amely soha nem látott fejlődésen megy keresztül. Megerősítette, hogy a Veszprémben befektető francia autóelektronikai vállalat, mint nemzetgazdasági jelentőségű partner továbbra is számíthat a kormány támogatására.

 

Autóipari beruházás Veszprémben

A Valeo Auto-Electric Magyarország Gépjárműalkatrész-gyártó Kft. eddigi legnagyobb épületberuházását hajtja végre

 

A Valeo Auto-Electric Kft. egy év alatt megvalósuló fejelsztése teret ad annak a 2020-ig megvalósuló, 59,7 millió eurós beruházáscsomagnak is, amelynek négyötöde a termék- és technológiafejlesztést fedezi, a fennmaradó összeg pedig a kutatásfejlesztési feladatokat és a termelékenység fokozását. A fejlesztéseknek köszönhetően 220-szal nő a munkavállalók létszáma, az árbevétel pedig a több mint 113 milliárd forinttal emelkedhet, ezzel a Vaelo megerősítheti a régióban elért kiemelkedő szerepét. A vállalat, a 2020 utáni időszakra is gondolva, folytatni kívánja a megkezdett együttműködéseket és a következő projektekben is számít szakemberei tudására.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu