Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Autóalkatrészeket gyártó üzemet adtak át Bonyhádon

2018. March 21. 13:45
Autóalkatrészeket gyártó üzemet adtak át Bonyhádon

A bonyhádi ipari parkban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 300 millió forintos támogatásával épült meg a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. közel 1300 négyzetméteres üzemcsarnoka. A kapacitásbővítéssel 50 fővel 400-ra nő a dolgozók száma.

 

A csarnok avatásán Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a cég három éve átadott, első bonyhádi üzemépületének létrehozásában van állami kockázatvállalás, az állam a Széchenyi Tőkealapon keresztül résztulajdonosként is érdekelt a Schäfer-Oesterle Kft. sikerében. Az újabb bővítéssel a német befektető cég bízik abban, hogy Bonyhád megfelelő lehetőségeket biztosít számára, és az itt dolgozók megfelelő tudással végzik a munkát, amelynek köszönhetően a Schäfer-Oesterle világszerte a legjobb minőségű termékekkel tudja az autóipart ellátni - mondta.

 

Autóalkatrészeket gyártó üzemet adtak át Bonyhádon

A bonyhádi ipari parkban Schäfer-Oesterle Kft. közel 1300 négyzetméteres üzemcsarnoka épült meg

 

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: az ipari park címet 2005-ben elnyert területen elkészült négy ipari épület mellé a következő másfél évben még öt csarnok épül, amelyekkel összesen csaknem egymilliárd forintos beruházás valósul meg. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere jelezte: az önkormányzat a 250 millió forintos, szintén TOP-támogatású foglalkoztatási paktum keretében járul hozzá a társaság létszámbővítéséhez. A jövő hónaptól az új csarnokba prémium kategóriás gépkocsikhoz készülő, új termékek gyártását telepítik. 

 

MTI,NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu