Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Augusztus második hetében indul a tankönyvek kiszállítása

2021. augusztus 05. 12:00
Augusztus második hetében indul a tankönyvek kiszállítása

Augusztus 9-én kezdi meg a kormány a tankönyvek kiszállítását az oktatási intézményekbe.

Mivel már csak egy hónap van hátra az iskolakezdésig, így a kormány a következő héten elkezdi kiszállítani a tankönyveket az oktatási intézményekbe. A kiszállítás megkezdését Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára jelentette be.

 

Az államtitkár a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatót, ahol kiemelte, hogy a kormány a tavalyi évtől átvállalta az egyes diákok tankönyvköltségét, amellyel így közel 13 milliárd forint plusz pénz maradhat a magyar családoknál.

 

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának szakmai felügyelete alatt tevékenykedik és 2013-tól biztosítja az országos tankönyvellátást.

 

A rengeteg tankönyv csomagolását és kiszállítását a diákmunkások is segítik

 

A Kello-nak nem csak a kiszállítás a feladata, hanem a tankönyvek országos megrendelése és beszerzése is. A cég a hatékony és modern működés érdekében digitális információs rendszert alkalmaz.

 

A Kello gyárában tartott sajtótájékoztatón azt is elárulták, hogy a jövő héttől kezdődően egészen augusztus 31-ig mintegy 500 iskola jut hozzá a megrendelt tankönyvekhez. A kiszállítások előkészítését a Kello alkalmazottain kívül 500 diákmunkás biztosítja.

 

Forrás: MTI, Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) hivatalos honlapja
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu