Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Átláthatóság kell a migrációban

2017. August 17. 10:00
Átláthatóság kell a migrációban

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az uniós országok sem támogatják a migránsok szétosztását, emellett a belbiztonságot fenyegeti azon nem kormányzati szervezetek tevékenysége, amelyek sokszor az embercsempész hálózatokkal együttműködve segítik a migrációt.

Bakondi György szerint nem megoldás a migránsok szétosztása, a magyar javaslatoknak megfelelően őrízni kell az államhatáokat, és a legutóbbi olaszországi eseményei azt mutatják, hogy ez a tengeren is megoldható. Továbbá az  EU-n kívül pedig hotspotokat, ellenőrző állomásokat kell felállítani, ahol elbírálható, kik a valódi menekültek, kiket kell beengedni. Olaszország felől csökkenő tendenciát mutat a migráció, ám Spanyolország felé erősödik, míg a balkáni útvonalon részleges eredményeket sikerült elérni: a tömeges beáramlás megszűnt, de "szivárgás" van - fogalmazott.

 

Átláthatóság kell a migrációban és a nem kormányzati szervezetek működésében

Átláthatóság kell a migrációban és a nem kormányzati szervezetek működésében

 

Szólt arról is, hogy azon civil szervezetek működésének is átláthatónak kell lennie, amelyek részt vesznek a migrációs tevékenységekben, mivel sokszor az embercsempész hálózatokkal együttműködve segítik a migrációt. A nem kormányzati szervezetek tevékenységét sokszor a zöld határokon is tapasztalták már, nem csak a tengeren. Ha ezek a szervezetek végrehajtják azt, amit a törvények előírnak, azzal nem állítható meg a tevékenységük, de legalább átlátható lesz, és ez nagy jelentőséggel bír - mondta Bakondi György.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu