Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Átfogó iskolafejlesztési program indul

2017. August 28. 12:40
Átfogó iskolafejlesztési program indul

81,2 milliárd forintos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg az új iskolafejlesztési programban. Az átfogó fejlesztés közel 200 ezer diákot érint.

A munkák során új, korszerűen felszerelt tantermeket alakítanak ki, megújulnak a nyelvi képzési helyszínek, informatikai eszközök érkeznek - közölte a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, továbbá a nagy digitális fejlesztési programba is bevonják az oktatási intézményeket, az informatikai elérést erősítik. Az érintett 292 település hátrányos helyzetű járásban található, így a fejlesztések ott valósulhatnak meg, ahol arra a legnagyobb szükség van. A forrást a nemzeti költségvetés és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program biztosítja. 

 

Átfogó iskolafejlesztési program indul 81 milliárdos kerettel

Az átfogó iskolafejlesztési program közel 200 ezer diákot érint

 

A tárcavezető felidézte, hogy 2010 óta már több mint 500 iskola újult meg 38,2 milliárdos forrásból, emellett a tanterem, tornaterem, tanuszoda fejlesztési program keretében három új intézményt adnak át a jövő héten Fertődön, Geszten és Izsákon. A öbb tízmilliárdos forrásból már kihirdetett pályázatok alapján zajlik az egyházi iskolák fejlesztése is. A fejlesztésekről szóló értesítéseket már megkezdték, ez néhány napot vesz maximum igénybe. Az Emmi felületeire kikerülnek a nyertes intézményeket tartalmazó részletes listák. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu