Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Átalakulhat a tanév rendje, változhat a szünetek hossza

2016. June 23. 14:40
Átalakulhat a tanév rendje, változhat a szünetek hossza

Hosszabbak lehetnek majd az őszi és tavaszi szünetek, a nyári viszont rövidülhet. Döntés még nincs, szakmai vita zajlik.

A nemzeti alaptantervben szereplő tananyagmennyiség már most szeptembertől csökken, annyira, hogy az alsó tagozatos diákok számára egy tanórai anyag beleférjen 30 percbe, így a fennmaradó 15 percet tetszés szerint tölthetik el. A tavaszi tüntetés és a szakszervezeteket egyik fő követelése volt, hogy több, mint 10 százalékban térhessenek el a tananyagtól, ez a mozgásterük lényegesen növekedni fog. 2020-ra biztosan lesznek olyan iskolák, ahol már főleg újfajta digitális oktatás zajlik, tableteken keresztül, ahol a diákok már nem tankönyvekből, hanem táblagépről dolgoznak.

 

Digitális oktatás

2020-ra már lesznek olyan iskolák, amelyek felhasználják a digitális oktatás lehetőségeit

 

Palkovics László oktatási államtitkár hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok azt kérték, hogy ne szűnjön meg a kapcsolatuk a helyi oktatással, ezért hozzák létre a tankerületi tanácsokat minden egyes körzetben. Szó sincs arról, hogy ki kellene vonulniuk az oktatásból, számítanak az önkormányzatok együttműködésére, munkájára - hangsúlyozta. A közelmúltban tartott pedagógustüntetésről az oktatási államtitkár azt mondta, azon  nem volt valós értékelés, politikai akció volt, ahol személyeskedés is zajlott. Pukli Istvánról azt mondta, hogy "ő sokkal inkább politikusként viselkedik, nem pedagógusként".

 

 

 

/T.D.

 

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu