Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Átalakul a kormányzati kommunikáció

2011. September 08. 22:07
Átalakul a kormányzati kommunikáció
Átalakul a kormányzati kommunikáció: Giró-Szász András lesz a kormányszóvivő, és fontos szerepet kaphat Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, valamint Garamvölgyi László korábbi rendőrségi szóvivő - hangzott el Szijjártó Péter Hajdúszoboszlón - a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén - tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A kormányzati kommunikáció átalakításáról Szíjjártó Péter elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök a frakció előtt tartott, szerda esti bevezető előadásában kitért arra, hogy euróválság lehetőséget nyújt hazánk megújításának felgyorsítására. Az ennek érdekében felgyorsuló, intenzív törvényalkotási folyamatban aktív szerepet vállal a kormány, és számos előterjesztést, törvényjavaslatot terjeszt majd az Országgyűlés elé - fűzte hozzá, megjegyezve: a nagy rendszerek átszervezéséről konzultációt folytatnak az emberekkel, hogy értsék, mi miért történik, s ennek kommunikálásában vesz részt a politikai elemzésekben, a döntések magyarázatában jártas új kormányszóvivő.

2-o-giro-szaszandras-mtinkovacstamas_20110908210918_77.jpg

Giró-Szász András a Századvéd Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lesz a kormányszóvivő  Fotó: MTI, Kovács Tamás
Szijjártó Péter beszámolója szerint az euróválság időszakában is a gazdaságpolitika egyik fókusza, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtsenek, s aki tud, az dolgozhasson. „A kormány folyamatosan nyeri a csatákat ebben a háborúban" - jegyezte meg a miniszterelnöki szóvivő, hozzátéve, hogy Czomba Sándor a jövőben a foglalkoztatáspolitika szakértőjeként vesz rész a kormányzati kommunikációban.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Czomba Sándor a jövőben a foglalkoztatáspolitika szakértőjeként vesz rész a kormányzati kommunikációban
Szijjártó Péter szerint a nagy rendszerek átszervezése és az ország megújítása lehetőséget ad arra is, hogy a büntetőpolitika és a büntetőjog területének az átszervezésére is sor kerüljön. A szóvivő fontosnak tartja, hogy világosan látszódjon, hogy mit miért tesz a kormány a közbiztonság területén, ezért felkérik Garamvölgyi Lászlót, hogy a jövőben a rendőrségi feladatok, döntések, cselekvések, a büntetőpolitika területén beálló változások kapcsán vegyen részt a kormányzati kommunikációban.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány ősszel újabb nemzeti konzultációt indít a közbiztonság témakörében


Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány ősszel újabb nemzeti konzultációt indít a közbiztonság témakörében annak érdekében, hogy a kormány a büntetőpolitika és a közbiztonság területén történő átszervezéseknél minél több ember véleményét tudja beépíteni az új törvényekbe - olvasható az MTI által kiadott közleményben. (T.A)
(forrás: MTI)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu