Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Átalakul a bölcsődei rendszer

2016. August 23. 12:00
Átalakul a bölcsődei rendszer

Januártól átalakul a bölcsődei rendszer, jövőre már a szülők eldönthetik, hogy hagyományos bölcsődébe, mini bölcsődébe, munkahelyi bölcsődébe, vagy családi bölcsődébe írathatják be gyermekeiket.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Fűrész Tünde, a bölcsődei rendszer átalakításáért felelős miniszteri biztos tartott sajtótájékoztatót. Közlésük szerint, a fenntartóknak augusztus 31-éig kell kérelmezniük a kormányhivataloknál, hogy januártól milyen bölcsődeként kívánnak majd működni.

 

Bölcsődei férőhelyek és a beíratott gyerekek száma

Jelenleg 47 ezer bölcsődei férőhely van a három év alatti gyerekek napközbeni ellátására, ezt 60 ezerre szeretnék növelni

 

A rendszer átalakításával elsősorban azokat a családokat akarják megsegíteni, ahol vagy mindkét szülő dolgozik, vagy ahol nincs más külső, például nagyszülői segítség. Jövőre már azon településeknek is kötelező bölcsődét létrehozni, ahol negyven, három év alatti gyermek él, vagy ahol legalább öt olyan gyerek van, akinek a szülei igénylik az ellátást. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu