Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Átadták Budapest egyik megújult hídját

2022. augusztus 26. 08:00
Átadták Budapest egyik megújult hídját

2022 augusztusában átadták Budapesten a megújult vasúti-hidat, amelyet továbbra is csak vasúti szerelvények használnak majd.

Átadták Budapesten a felújított és tovább bővített vasúti-hidat Dél-Buda és Dél-Pest között, amely nem csak a magyar vasúti közlekedés, hanem egész Közép-Európa egyik legfontosabb építménye lehet vasúti szempontból. A hídon vezet át Európa egyik fontos transzeurópai közlekedési folyosója.

 

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye szerint ez a híd lehet az egyik legfontosabb Kelet és Nyugat-Európa vasúti összeköttetésében. Persze nem csak a vasúti közlekedésben jelentős az újonnan átadott projekt szerepe, hanem a szállításban is.

 

Ismét egy fontos budapesti beruházást adtak át

 

A kapacitásbővítés eredményeképp továbbra is ez lesz a legforgalmasabb magyar dunai vasúti átkelő, sőt a következő években újabb fejlesztések indulhatnak. A bővítéseknek köszönhetően a tehervonatok jóval gyorsabban tudnak átrobogni a szakaszon, minimális várakozási idővel.

 

A közel 500 méter hosszú hídon jelenleg napi szinten 150 vonat halad át, éves szinten pedig összesen 2,8 millió utas. Mivel a szakasztól nem messze lakóházak is vannak, így kiemelt projekt volt a zajcsillapítás, amelyet a legmodernebb rezgéscsillapítási technológiákkal oldottak meg a kivitelezők.

 

Forrás: Origo

Képeink illusztrációk.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu