Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Átadták az ország egyik legszebb uszodáját

2021. június 25. 11:00
Átadták az ország egyik legszebb uszodáját

A Modern városok program keretein belül felépült az ország egyik legszebb uszodája, a soproni Lőver uszoda.

Elkészült a soproni Lőver uszoda a Modern városok program részeként, amelyet az egyik legszebb magyar uszodának tartanak. Az átadón elárulták, hogy az uszoda 14 milliárd forintos kormányzati támogatásból épült meg.

 

Az átadóünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy 2015-ben kötötte meg Orbán Viktor a Modern városok program nevezetű megállapodást Sopron polgármesterével, amely megállapodásban 360 milliárd forintos fejlesztés szerepelt. Ebből a 360 milliárd forintból 200 milliárd forintnyi fejlesztés már meg is valósult a városban.

 

Gulyás Gergely arról is szót ejtett, hogy az új uszoda kivitelezése 14 milliárd forintba került, ezáltal pedig a legmodernebb körülmények között tudják kiszolgálni az idelátogató sportolókat és érdeklődőket.

 

Az új uszoda belülről

 

Az eseményen Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is felszólalt:


"Az úszástudás olyan készség és képesség, amelyre minden fiatalnak nagy szüksége van, ezért készítette elő a Magyar Úszó Szövetség a kormánnyal az Úszó nemzet programot, amelynek kiemelt része a Minden gyermek tanuljon meg úszni program. Ehhez kapcsolódóan az uszodaépítési program is folytatódik, tanuszodák és fedett uszodák is épülhetnek, a magyar nagyvárosok kilencven százaléka rendelkezik fedett uszodával, de kistelepülések és kisváros is kaptak tanuszodát."

 

Az államtitkár azt is kijelentette, hogy szerinte ez az ország egyik, ha nem a legszebb uszodája. Az új uszoda alapkövét még 2019-ben tették le és nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencéket alakítottak ki benne a tanmedencék mellett. A Lőver uszoda lelátója 1300 ülőhelyet kapott.

 


Forrás és képek: MTI/Filep István
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu