Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

Átadták az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. új üzemét

2020. szeptember 19. 08:33
Átadták az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. új üzemét

Varga Mihály pénzügyminiszter az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. új üzemének átadó ünnepségén az élelmiszeripar fontosságáról beszélt, hangsúlyozva, hogy az ágazat a járvány idején is képes a növekedésre.

A miniszter kijelentette: a járványhelyzetben azonnal többszázmilliárdos nagyságrendű pénzügyi forrással tudta segíteni a védekezést, amely az elmúlt hét évben követett fegyelmezett államháztartási gazdálkodásnak is köszönhető. A miniszter rámutatott, hogy a munkahelyvédelmi intézkedések eddig több mint 900 ezer embernek segítettek abban, hogy újból belépjenek a munkaerőpiacra vagy megőrizzék munkahelyüket, tizenharmadik hete csökken a regisztrált álláskeresők száma. Hozzátette, a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs folytatva a munkát újabb javaslatokat tár a kormány elé.

 

Átadták az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. új üzemét

 

Az Integrál Zrt. 1,4 milliárd forintos beruházásához a kormány 560 millió forintos támogatást nyújtott a Nagyvállalati Beruházási Támogatás program keretében, amelynek révén egy napelemes rendszerrel működtetett új üzemmel bővül a vállalat kapacitása, tovább erősítve ezzel a magyar élelmiszeripart. Elmondta: a szektor termelési értéke 2019-ben 10 százalékkal nőtt és elérte a 3500 milliárd forintot, míg idén újabb 10 százalékos növekedést tudott elérni.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu