Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Átadták az Egis új körmendi üzemét

2021. október 19. 15:49
Átadták az Egis új körmendi üzemét

Elkészült Körmenden az Egis Gyógyszergyár Zrt. legújabb üzeme. A beruházást 7 milliárd forintból hajtotta végre a francia vállalat.

Francia tulajdonú gyógyszeripari nagyvállalat hajtott végre nagyberuházást Magyarországon. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. 7 milliárd forintból ruházott be Körmenden, amelynek köszönhetően teljessé vált a vállalat onkológiai termékfejlesztési folyamata és a gyártási infrastruktúrája.

 

A beruházás részeként egy új csomagoló üzemet is felépítettek a Rába-parti városban. A 7 milliárd forintos projektben a francia vállalat 1,1 milliárd forintos támogatást kapott a magyar államtól.

 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. 4600 munkavállalóval rendelkezik Magyarországon. A gyógyszergyártáson kívül kutatással, fejlesztéssel, hatóanyag gyártással és értékesítéssel is foglalkoznak. Az Egis Magyarország és egész Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb generikus gyógyszeripari cége. A vállalatcsoport tavalyi árbevétele világszinten a 186 milliárd forintot is meghaladta.

 

A beriuházás átadóján Szijjártó Péter is felszólalt

 

Az Egis csoport elégedett a magyarországi üzemek és irodák teljesítményével, amelynek egyik bizonyítéka, hogy az itthon előállított gyógyszereknek a 70 százaléka az exportpiacokon kerül értékesítésre. A cég Magyarországon gyártott gyógyszerei idén eddig a világ 124 országába jutottak el.

 

Az Egis vállalatcsoport globálisan 16 gyártóbázissal és 15 nemzetközi kutatóközponttal rendelkezik, legújabb beruházásukat és fejlesztéseiket mégis Magyarországon hajtották végre, amely nagy elismerés az országnak és a vállalat hazai munkavállalóinak is.

 

Forrás és képek: MTI, Egis
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu