Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Belföldi hírek

Átadták a thyssenkrupp gyárát

2018. March 02. 15:24
Átadták a thyssenkrupp gyárát

Orbán Viktor az autóalkatrész-gyártó új kormányrendszer- és motoralkatrész gyárának avatásán hangsúlyozta, hogy Magyarország azon az úton jár, amely Európa legversenyképesebb országai közé vezet, ezt igazolja, hogy 2017 eleje óta átadott üzemek közül a thyssenkrupp jászfényszarui üzeme már a harmincnegyedik.

A miniszterelnök elmondta, hogy a thyssenkrupp Components Technology új futómű- és meghajtás-alkatrész előállító üzeme mintegy 33,5 milliárd forintból,  a magyar kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatásával, zöldmezős beruházással épült meg és mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig. Orbán Viktor hangsúlyozta: egy versenyképes országhoz tőkeerős nagyvállalatok, azokhoz szervesen kapcsolódó kis- és közepes vállalkozások, valamint kiválóan képzett  munkaerő szükséges, de kellenek erős nagyvárosok és velük együtt erősödő vidék is. 

 

Magyarország versenyképességét a thyssenkrupp gyáravatója is megerősíti

Magyarország versenyképességét a thyssenkrupp gyáravatója is megerősíti

 

A miniszterelnök szavai szerint Magyarország versenyképességét a gyáravató is megerősíti, hiszen a tyssenkrupp beruházásáért első körben 12 ország 60 helyszíne állt rajthoz és versenyzett, ebből választották ki a mintegy öt és félezer lakosú Jászfényszarut. A thyssenkruppot a világ egyik legversenyképesebb cégének nevezte Orbán Viktor, amely 79 országban 160 ezer embernek ad munkát. Példamutató, hogy Jászfényszarunak sikerült a magyar kormány segítségével is olyan feltételeket teremtenie, amelyek meggyőzték a világcég vezetőit, hogy a gyárnak itt lesz a legjobb helye - mondta.

 
MTI/T.D.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu