Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Samvardhana Motherson Peguform kecskeméti gyárát

2017. November 17. 14:39
Átadták a Samvardhana Motherson Peguform kecskeméti gyárát

Az indiai tulajdonú Samvardhana Motherson Group beruházásaként jött létre a Samvardhana Motherson Peguform kecskeméti gyára, melynek ünnepélyes megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: fontos, az itt beruházók ne csak profitot akarjanak előállítani, hanem a legértékesebb "vagyontárgyunkba" a munkások tudásába és képzésébe is befektessenek.

A kormányfő kiemelte, hogy csak idén  32 új, nagy méretű üzemet adtak át Magyarországon, melyek értéke meghaladta az 511 milliárd forintot, a beruházásokhoz pedig több mint 47 milliárd forinttal járult hozzá a kormány. Az SMP Kecskemét gyárának megvalósulásához 7,7 milliárd forintot tett hozzá a magyar költségvetés. Az indiai vállalatnak nem ez az első magyarországi beruházása, hiszen már termelnek Mosonszolnokon és Mosonmagyaróváron is.

 

Átadták a Samvardhana Motherson Peguform kecskeméti gyárát

Átadták a Samvardhana Motherson Peguform kecskeméti gyárát, a beruházást 7,7 milliárd forinttal támogatta a kormány

 

A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, ezek a beruházások mind azt bizonyítják, hogy a keleti nyitás egy reálpolitika, mert észre kell vennünk, hogy "Ázsia, az ott felemelkedő országok fontos szereplői lesznek az európai gazdaságnak, és lehetnek a magyar gazdaságnak is". A miniszterelnök méltatta, hogy Kecskemét 2012-ben az ország első kiemelt járműipari központja lett. A mostani beruházást a város és a befektetők jó találkozásának nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a városban a befektetetések 10 év alatt 10 ezer új munkahelyet teremtettek.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu