Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Nokia új budapesti irodaépületét - 25 négyzetméteren legmodernebb iroda és kutatás-fejlesztési helyszín

2017. May 09. 12:35
Átadták a Nokia új budapesti irodaépületét - 25 négyzetméteren legmodernebb iroda és kutatás-fejlesztési helyszín

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerint új minőségi fejezet nyílik a magyar informatikai és távközlési iparágban a Nokia Skypark irodaépület átadásával. A 20 milliárd forintos beruházás keretében 25 ezer négyzetméteren valósult meg az egyik legmodernebb iroda és kutatás-fejlesztési helyszín a szektorban.

"A mai alkalom nem csak egy újabb magyarországi beruházás bejelentéséről szól, hanem a magyar-finn gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről is" - kezdte beszédét Szijjártó Péter. Elmondása szerint a Nokia kiemelt helyszínként tekint Magyarországra globális fejlesztési stratégiájában, az itteni kapacitásait továbbra is bővíteni kívánja. Kifejtette, hogy a Nokia árbevétele 89 százalékkal nőtt tavaly, világszerte 102 ezer munkavállalót foglalkoztat, és 5 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre.

 

"Új minőségi fejezet nyílik a magyar informatikai és távközlési iparágban"

 

"Nagyon komoly világgazdasági fordulópontnál vagyunk" - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a verseny kiélesedett az országok között, a siker abban áll, hogy melyik vállalat fejleszti ki leghamarabb a legújabb technológiákat, azt melyik országban teszik és hol fogják hasznosítani. A tárcavezető elmondta, hogy a kormány megteremtette a feltételeket azoknak a vállalatoknak, amelyek kutatás-fejlesztésre alapuló új technológiákat kidolgozó beruházásaikhoz keresnek helyszíneket.

 

Átadták a Nokia Solutions and Network Kft. új irodaépületén Budapesten

Átadták a Nokia Solutions and Network Kft. új irodaépületén Budapesten

 

Szijjártó Péter kiemelte, a világviszonylatban is jelentős fejlesztéseken dolgozó magyar informatikusok és mérnökök a lehető legjobb körülményeket kapják ahhoz, hogy további fontos eredményeket érhessenek el a világszintű fejlesztésekben. Ezt bizonyítja, hogy a Nokia magyar szakemberei több olyan megoldást fejlesztenek, amelyek 10 éves távlatban határozzák meg a technológiai fejlődés irányát. A vállalat mintegy 2100 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, az új épületben mintegy kétezren dolgoznak. A Nokia aktív szereplője az egyetemi kutatásoknak is, lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy valós ipari fejlesztések között próbálhassák ki magukat. 

 

A Nokia árbevétele 89 százalékkal nőtt tavaly és 5 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre

A Nokia árbevétele 89 százalékkal nőtt tavaly és 5 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre

 

Tavaly novemberi előrejelzés szerint a finn távközlési vállalat idén 2 százalékos árcsökkenéssel számol, míg 2018-ban újra mérsékelt növekedést várnak. Ugyanakkor az akkori tájékoztatás szerint a Nokia még így is jobban teljesít, mint régi riválisa, a világ legnagyobb távközlési berendezés gyártója, a svéd Ericsson. Hazánkban a Nokiát még mindig a telefonjairól ismerik, folyamatos megkeresések érkeznek a céghez a mobiltelefonok újbóli gyártása ügyében.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu