Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.27. - kedd, Szabina napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központját

2019. június 12. 15:27
Átadták a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központját

A kibertérben jelentkező fenyegetések elhárításához naprakész, magas színvonalú oktatásra van szükség. E képzést a katonák számára a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központja biztosítja majd – hangzott el az intézmény bemutatóján.

A szentendrei a kiberakadémia bemutatóján Benkő Tibor megnyitó beszédében elmondta: a Magyar Honvédségnek a kor színvonalának megfelelő ütőképes, erős hadsereggé, a térség meghatározó erejévé kell válnia. E folyamat meghatározó eleme az akadémia létrehozása, hiszen a modernizáció nem kizárólag eszközbeszerzéseket jelent, hanem folyamatosan szükség van megfelelő felkészültségű katonákra is. Mint a honvédelmi miniszter fogalmazott, a kibertérben alkalmazott megtévesztő információk, zavaró tényezők, blokkoló rendszerek a hibrid hadviselés révén nem csak a műveleti feladatok végrehajtására hathatnak ki, de békeidőben az állami működésre is. Ennek oka, hogy napjainkban már minden elektronikus formában, számítógépeken keresztül működik az orvosi ellátástól a közlekedésen át egészen az adatok nyilvántartásáig. A fenyegetések elleni védekezésre fel kell készülni, ehhez pedig megfelelő oktatási és kiképzési rendszerre van szükség.

 

Átadták a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központját - fotók: Dévényi Veronika

A katonáknak kiválóan kell tudniuk végrehajtani a kibertérben jelentkező feladatokat

 

Benkő Tibor rámutatott: a katonáknak kiválóan kell tudniuk végrehajtani a kibertérben jelentkező feladatokat, maximális mértékben kihasználva a pozitív oldalt, és hatékonyan fellépve a negatív irányú tevékenységekkel szemben. Ehhez rendszeres képzésre van szükség, hiszen e területen tényleg nap mint nap újabb kihívások jelentkeznek. A honvédelmi miniszter leszögezte: a kiberakadémián rendelkezésre álló hardver- és szoftverelemek egyaránt biztosítják a megfelelő felkészülést. Benkő Tibor hozzátette: a hosszabb távú célok között nemzetközi katonai és civil képzések egyaránt szerepelnek.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu