Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.06. - csütörtök, Berta napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Linamar 25 milliárd forintos békéscsabai és orosházi beruházását

2020. február 12. 18:32
Átadták a Linamar 25 milliárd forintos békéscsabai és orosházi beruházását

Átadták a Linamar Hungary Zrt. 25 milliárd forintból megvalósított, békéscsabai és orosházi beruházását a békési megyeszékhelyen.

A 17,6 milliárd forintos beruházás során - amelyet a magyar kormány csaknem 4 milliárd forinttal támogatott - Békéscsabán új, zöldmezős telephelyet építettek, amely a cég európai elektromobilitási központja lesz, saját fejlesztésű elektromos hajtásláncokat gyártanak majd itt. Orosházán mezőgazdasági és építőipari emelőgépeket gyártanak, az ottani beruházás 8 milliárd forintból valósult meg. A beruházások 250 új munkahelyet teremtenek. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az átadó ünnepségen úgy fogalmazott, mivel a kanadai székhelyű Linamar Corporation alapítója magyar származású volt, a cégre magyar cégként, a beruházásra pedig hazai beruházásként tekintenek. A békéscsabai új, tízezer négyzetméteres gyáregység a negyedik gyára és a harmadik telephelye lesz a cégnek Magyarországon.

 

Átadták a Linamar 25 milliárd forintos békéscsabai és orosházi beruházását

 

A vezérigazgató közölte, a beruházások 168 milliárd forint feletti árbevételt biztosítanak majd, a beszállítói láncot nézve (1500 magyar kis- és középvállalkozást látnak el megrendelésekkel) 250-nél jóval több munkahelyet hoznak létre. A beruházást méltatva Linda Hasenfratz, a Linamar Corporation ügyvezető igazgatója, az alapító lánya elmondta, a békéscsabai gyárban több százezer elektromos járműhöz gyártanak majd sebességváltót. Udo Schlief csoportelnök pedig emlékeztetett, a cégnek a fejlesztés révén 18 európai gyáregysége van már. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a város ipartörténelmének legnagyobb értékű beruházásának nevezte a mostanit. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan kormányzati döntés születik a békéscsabai reptérről, valamint egy, a térségben épülő vasúti logisztikai konténerterminálról, amely még inkább hozzájárul a régió fejlődéséhez. Hozzátette, jövő héten teszik le az alapkövét egy gépipari, fémfeldolgozó-ipari képző központnak, amely a Linamar munkaerő-utánpótlásában is segítséget jelenthet. Martin Barratt, a kanadai magyar nagykövetség kereskedelmi főtanácsosa elmondta, a két ország közti kereskedelmi kapcsolat tavaly több mint egymilliárd kanadai dollárt tett ki, reményei szerint az összeg nőni fog a jövőben is.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu