Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Csatári Plast Kft. új üzemcsarnokát

2020. szeptember 29. 13:46
Átadták a Csatári Plast Kft. új üzemcsarnokát

A villamosipari termékeket gyártó, nemesvámosi cég új üzemcsarnokának átadásán Palkovics László hangsúlyozta: a céget magába foglaló Jáger-csoport egyszerre nemzeti, környezetbarát és előmozdítója a technikai fejlődésnek.

Az innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: a Csatári Plast árbevétele 2011 óta több mint hétszeresére nőtt, sikerének kulcsa az, hogy ennek jelentős részét fejlesztésre fordította. A villamosfogyasztás-mérő szekrényeket, kötődobozokat és kábelelosztó szekrényeket gyártó cég új csarnoka mintegy 3 ezer négyzetméteres, a beruházás révén kilenc új munkahely jött létre. Palkovics László elmondta: a cég a rendszerváltást megelőzően, kis műhelyként kezdte meg működését, mára nemzetközileg ismert középvállalkozássá fejlődött. Mint mondta, a 2008-as válságból a cég megerősödve került ki.

 

Átadták a Csatári Plast Kft. új üzemcsarnokát

 

A környezettudatosságban is sikereket könyvelhet el a vállalkozás, erre példa a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen létrehozott műanyag kompozit, amelynek segítségével újrahasznosítják az anyagot, így a korábbinál jobb mechanikai tulajdonságokkal rendelkező termékek jöhetnek létre. A műanyag termékeket és villamos tokozatokat gyártó Csatári Plast Kft. 1995 óta működik. A nemesvámosin kívül Herenden van a cégnek telephelye, 170 ember dolgozik a vállalatnál. Tizennyolc országba exportál termékeket. A tavalyi árbevétel 3,5 milliárd forint volt, amelynek 47 százaléka exportból származott. Az eredmény a tavalyi esztendőben 600 millió forint volt.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu