Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Átadták a 2012-es Év vállalkozója és a Prima Primissima díjakat

2012. December 10. 09:15
Átadták a 2012-es Év vállalkozója és a Prima Primissima díjakat
Kiosztották az idei Év Vállalkozója díjakat, melyeket Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és gazdasági ügyekért felelős államtitkára, valamint Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke adta át.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Vállalkozók Napját, melyen 500-an vettek részt. A VOSZ által rendezett eseményen több mint 50 vállalkozó részesült valamilyen kitüntetésben.

A kormány a vállalkozói világot szövetségesnek és a nemzetgazdaság lelkének tekinti - mondta Szijjártó Péter. A vállalkozók munkáját megköszönve Szijjártó Péter úgy vélekedett, teljesítményük is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország 2,5 év alatt Európa egyik legversenyképesebb gazdasága lett. 

VOSZ

A díjazottak csoportképe az 2012. Év Vállalkozója Díjak átadásán a budapesti Művészetek Palotájában  ( MTI Fotó: Máthé Zoltán )


Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai vállalkozások tőkehiányosak, és szerinte a kormánynak kamatgarancia-vállalással kellene segítenie kellene, elsősorban a termelőcégeket a tőkéhez jutást.

Prima primissima


Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja keretén belül a Prima Primissima Díjátadó Gálaestet. Demján Sándor több mint 2 milliárd forinttal támogatta magánvagyonából a Prima Primissima Díjat, így az összes támogatással együtt, 3 milliárd forinttal járult hozzá a magyar szellemiség ügyéhez. Demján Sándor 10 éves vállalása az év végén lejár, 2013-tól kezdve Csányi Sándor és az OTP Bank Zrt. gondozza és finanszírozza tovább a Prima Primissima Díjat. 2013-tól kezdve Demján Sándor magánvagyonából a Közönségdíj anyagi támogatását vállalja át - amelyet 2003-2012 között Csányi Sándor biztosított.

A „primisszimák”  a díjról szóló tanúsítvány és az 50.000 euró pénzbeli elismerés mellett megkapták a Zsolnay Porcelánmanufaktúra által készített Kincsem-szobrot, Schrammel Imre Kossuth- és Primissima Díjas szobrászművész gyönyörű művét, a „primák” pedig oklevelet és 10.000 eurót. Az este folyamán átadták – a Prima és a Primissima díjakhoz hasonlóan – szintén 50.000 euró értékű Közönségdíjat is, amelyet idén is Csányi Sándor ajánlott fel magánvagyonából.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu